Follow Us

Najavljeni novi izvođači 32. Jazz Time Rijeka festivala

Rijetki su festivali u Hrvatskoj i regiji koji se mogu pohvaliti kontinuiranim djelovanjem tijekom više od tri desetljeća. JazzTimeRijeka jedan je od takvih festivala koji od svojih početaka, velikim trudom organizatora i zaljubljenika u ovaj glazbeni izričaj, svake godine privlači sve više publike i širi svoj utjecaj među novim generacijama jazz glazbenika.

Nakon predstavljanja headlinera svog 32.izdanja – Ramba Amadeusa, XYQuarteta i Joscho Stephan Tria, pred nama su domaći izvođači koji će nastupiti na festivalskoj pozornici na Trsatskoj Gradini.

Otvorenje festivala predviđeno je za četvrtak 25.svibnja već u 10h prije podne. Festival otvara mladi creski gitarist Filip Flego, koji je 2020. magistrirao jazz gitaru u klasi profesora Riccarda Chiariona na konzervatoriju G. Tartini u Trstu.

“U ovom kvartetu okupio sam vrhunske glazbenike s ciljem snimanja mog prvog albuma. Na albumu se nalaze skladbe koje su nastajale nekoliko godina a dočaravaju različite posebne trenutke – romantičnu večer, sabranost u tišini, laganu šetnju…” Filip Flego

Filip Flego Quartet > Filip Flego – gitara | Denis Razz – saksofon | Bojan Skočilić – kontrabas | Rajko Ergić – bubanj

Ulaz na koncert Filip Flego Quarteta je slobodan.

Uz Ramba Amadeusa, u večernjem će programu istoga dana nastupiti Aldo Fosko Collective. Collective je nastao 2022.godine, a na ovogodišnjem izdanju festivala JazzTimeRijeka festivala premijerno će predstaviti svoj debitantski album ”This One Time”.

“Moj novi projekt njeguje moderan jazz jezik obojan eklekticizmom i utjecajima koji nadilaze tipične žanrovske konvencije te uključuje razne glazbenike, a posebno me inspirira fenomen slobodne improvizacije, gdje se vokalne sposobnosti Albe Nacinovich suprotstavljaju bas klarinetu i električnom klaviru. Od skladbi inspiriranih starijom poetikom jazza do onih koje se nadovezuju na hispanske, funk ili fusion utjecaje, program je vrlo raznolik.” Aldo Foško.

Aldo Fosko Collective > Aldo Foško – bas klarinet, klavir | Robert Mikuljan – truba, krilnica | Alba Nacinovich – glas | Spartaco Črnjarić – gitara | Damjan Grbac – kontrabas | Tonči Grabušić – bubnjevi

Podršku talijanskom XYQuartetu, drugoga dana festivala, u petak 26.svibnja, dat će Robert Mikuljan, trubač, krilničar i skladatelj iz Labina, sa svojim Quintetom. Okosnicu nastupa Robert Mikuljan Quinteta činit će skladbe sa aktualnog albuma „Internal Walk” objavljenog u nakladi Nota Bene Records.

O albumu Mikuljan kaže: “ ’Internal Walk’ glazbena je priča o svjesnosti sadašnjeg trenutka, vođena iskustvom prošlosti. Skladbe na ovom albumu inspirirane su mojim životnim iskustvima, „lekcijama“, okolinom, ali i najboljim ljudima i događajima koji su mi se dogodili.”

Robert Mikuljan Quintet > Robert Mikuljan – truba i krilnica | Denis Razumović – Razz– saksofoni | Aldo Foško – klavijature | Bojan Skočilić – kontrabas | Dušan Kranjc – bubanj


Ulaznice za koncerte 32.JazzTimeRijeka festivala potražite na
https://www.mojekarte.hr/

32.JazzTime Rijeka
Mail: info@jazztimerijeka.com
Facebook: http://www.facebook.com/jazztimeri
Twitter: http://twitter.com/jazztimerijeka