Follow Us

Festival Jazz Time Rijeka potvrđen za člana Europe Jazz Networka

Današnjom službenom objavom Upravni odbor Europe Jazz Networka potvrdio je pristupanje festivala JazzTimeRijeka u članstvo ove udruge, koja je dio Creative Europe programa.

Upravni odbor Europe Jazz Networka današnjom je objavom za medije potvrdio ulazak JazzTimeRijeka Festivala u članstvo neprofitne europske udruge producenata, voditelja i pratećih organizacija specijaliziranih za kreativnu glazbu, suvremeni jazz i improviziranu glazbu stvorenu na području Europe. Članstvo danas uključuje preko 200 nacionalnih i regionalnih organizacija, festivala, klubova i koncertna prostora u više od 36 zemalja.

“Jazz Time Rijeka jedan je od najstarijih i najuglednijih hrvatskih jazz festivala. Godine 2024. obilježit će svoje 33. izdanje s lineupom koji se sastoji od međunarodnih zvijezda i regionalnih talenata. Neki od velikana koji su ostavili traga kao headlineri festivala su Benny Golson, Kenny Burrell, Richard Bona i Kurt Rosenwinkel, da spomenemo samo neke, a većina njih nastupila je u Hrvatskoj isključivo na JazzTimeu. Ulazak u European Jazz Network potvrđuje kvalitetu našeg dugogodišnjeg rada na promicanju jazz glazbe. Nadamo se da ćemo sa članovima ove grupacije ostvariti kvalitetnu suradnju , te kao jedini hrvatski festival među članstvom, povećati vidljivost našeg festivala, Rijeke i Hrvatske na europskoj jazz sceni.” Damjan Grbac, Direktor JazzTimeRijeka Festivala

EJN postoji kako bi podržao identitet i raznolikost jazza u Europi i proširio svijest o ovom vitalnom području glazbe kao kulturnoj i obrazovnoj snazi, a misija mu je poticanje, promicanje i podrška razvoju kreativnog glazbenog sektora u Europi i stvaranje prilika za susrete i komunikaciju umjetnika, organizatora i publike iz različitih zemalja. Europe Jazz Network vjeruje da kreativna glazba doprinosi društvenom i emocionalnom rastu i ekonomskom prosperitetu. To je neprocjenjiv kanal za proces međukulturnog dijaloga, komunikacije i suradnje. A glazba je pozitivna snaga za sklad i razumijevanje među ljudima iz različitih kultura svojstvenih europskoj obitelji.

EJN – Europe Jazz Network
http://www.europejazz.net 
www.facebook.com/europejazznet
https://www.instagram.com/europejazznet/ 
www.twitter.com/europejazznet
https://www.youtube.com/@europejazznet